Oefentherapie Cesar is gericht op behandeling en voorkoming van klachten ten gevolge van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte.
Mensen bewegen; we lopen, zitten, staan, bukken, springen enz., iedereen ontwikkelt hierdoor zijn eigen houdings- en bewegingspatroon. Bewegen en het aanleren van bewegingen gebeurt grotendeels onbewust.
Het bewegen wordt “goed” genoemd als alle spieren optimaal samenwerken, gewrichten op de juiste wijze worden belast, belasting en belastbaarheid moeten met elkaar in balans zijn.
Oefentherapie Cesar wordt gegeven door een oefentherapeut.
De Oefentherapeut helpt bij het bewust worden van je eigen lichaam, je bewegingen en de manier waarop je je beweegt tijdens dagelijkse activiteiten en sport. Eenmaal bewust hiervan, kun je deze bewegingsgewoonten veranderen en nieuwe gewoonten aanleren.
Door goed bewegen kunnen lichamelijke klachten voorkomen worden en al bestaande klachten verminderd en/of verholpen worden.

De oefentherapeut kan ook een adviserende rol spelen als het gaat om bijvoorbeeld slaaphouding en het effectieve gebruik van het kussen, of het op de juiste manier afstellen van het schoolmeubilair zodat uw kind een goede werkhouding kan aannemen en behouden op school.

Sluit Menu